06 48535889 info@fysioc4m.nl

Fysiotherapie (algemeen)

Als algemeen fysiotherapeut ben ik de expert in houding en beweging. Met deze kennis help ik je bij het voorkomen, verhelpen of verminderen van je lichamelijke klachten. Maar ook wanneer het bewegen wordt belemmerd als gevolg van een chronische ziekte of aandoening, zoals reuma of artrose. De zorg die ik hiervoor bied sluit aan bij jouw persoonlijke situatie en is gericht op het doel wat jij wilt bereiken.

Sportrevalidatie

Sportrevalidatie richt zich op fysiotherapie bij (top) sporters. Als sporter kan je een blessure oplopen of overbelast raken, waardoor je je sport niet optimaal kunt beoefenen. Fysiotherapie kan in de verschillende fases van het herstel van belang zijn. Een sportgerichte aanpak kan tevens zijn voor degene die een topprestatie willen neerzetten en zich daarvoor zo optimaal mogelijk wil voorbereiden.

Dry needling

Bij veel lichamelijke klachten spelen spierknopen, zogenaamde triggerpoints een rol. Een triggerpoint is een ‘knoop’ in een spier, die naast de lokale drukpijn, ook vaak pijn op afstand veroorzaakt.

Triggerpoints kunnen zich uiten in:
– Pijn/stijfheid in een spier
– Bewegingsbeperkingen in bijhorende gewrichten
– Verminderde kracht in de betrokken spier(en)
– Tintelingen in arm of been, hoofdpijn en duizeligheid

Door middel van dry needling worden spieren met een acupunctuur naaldje aangeprikt en raken op die manier snel en langdurig ontspannen. De werking van dry needling uit zich op drie fronten:

– Ontspanning: de spier spant zich kort aan om daarna te ontspannen. De spier wordt als het ware gereset. Door het ontspannen van de spier komt de lokale bloedtoevoer weer op gang.

– Pijndemping: het brein registreert de prikkel van de naald en maakt pijn dempende stoffen aan.

– Verbetering mobiliteit: door de vermindering in spierspanning kan de spier en het bijhorende gewricht weer beter bewegen.

EPTE

EPTE staat voor Percutale Electrolyse Therapie. EPTE is een behandelmethode voor behandeling van chronische peesontstekingen van de knie, de schouder, elleboog en de achillespees. Bij deze behandeltechniek wordt onder echogeleide een dunne naald ingebracht rechtstreeks in de pijnlocatie. Dit gaat zeer nauwkeurig en u kunt live meekijken hoe dit gebeurd. Wanneer de naald op de juiste plek in het aangedane gebied is wordt er stroom doorheen geleid. Een EPTE-behandeling is niet een op zichzelf staande therapievorm. De behandelingen worden gecombineerd met een daarop afgestemd oefenprogramma. De combinatie van behandelen en oefenen is een wetenschappelijk bewezen effectief middel op chronische peesontstekingen beter te maken.